طرز تهيه باقالي پلو با ماهيچه مجلسي
خواص باقلي پلو :
باقالي پلو، محبوب ايرانيان است. تركيب جادويي برنج، باقالي، شويد و روغن. غذايي كه با حسن سليقه و حوصله تبديل به يكي از خوشمزه ترين ماكولات مجلسي مي شود. در مورد باقالي پلو. به عنوان يكي از غذاهاي پرطرفدار ايراني، نوشتني زياد بود. ما سعي كرديم مختصر و مفيد، درباره اين خوراكي حرف بزنيم و شما را براي تناول يا تهيه آن قلقلك بدهيم. اگر شما براي خريد يا آشپزي مجاب شديد، يعني اينكه ما موفق شده ايم.
باقالا ازعهد بوق تا امروز
باقالا از خانواده حبوبات است و گياه بومي جنوب غرب آسيا و شمال آفريقا به حساب ميآيد. اين دانه محصول فصل خنك بهخصوص بهار است و بيشتر در مناطق سردسيري و شمالي كشور كشت ميشود. با اين حال در پاييز و زمستان در بعضي مناطق گرمسيري مانند خوزستان هم برداشت ميشود. باقالا سابقه چندين هزار ساله دارد و از ديرباز توسط يونانيان، روميان باستان و همچنين مصريان فراعنه مصرف ميشد حتي نمونههايي از باقالا در قبرهاي مصريان باستان پيدا شده است!
امروزه در ايران دو نوع عمده باقالا كشت ميشود؛ يكي باقالاي معمولي كه به صورت خام يا پخته مصرف ميشود و ديگري باقالاي لوبيا مانند گيلان معروف به «پاچِ باقالا» است كه ريزتر و لطيفتر است، اما خام خورده نميشود و بيشتر در خوراك محلي «باقالا قاتُق» به كار ميرود. باقالا زرد نيز همان خشك شده باقالا سبز است كه از آن در تهيه دمپختك استفاده ميشود.
مناسب براي كمخونها
باقالا يكي از منابع عالي فيبر و پروتئين به حساب ميآيد و مصرف آن همراه با برنج، تمامي پروتئينها و اسيدهاي آمينه ضروري بدن را تامين ميكند. كلسيم و پتاسيم موجود در باقالا از بروز پوكي استخوان جلوگيري كرده و به كنترل فشارخون بالا كمك ميكند. اين دانه همچنين سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منيزيم، ويتامين C، ويتامين A، ويتامين K، ويتامين B. و اسيدفوليك است بنابراين براي رفع كمخوني هم مفيد است البته به شرطي كه نسبت به آن حساسيت نداشته باشيد. لازم به ذكر است كه باقالاي تازه طبع سرد وتر و باقالاي خشك طبع سرد و خشك دارد. گل آن نيز طبع گرم دارد. ارزش غذايي باقالاي خشك شده نيز بيشتر از باقالاي تازه است، اما ويتامين C. باقالاي تازه بيشتر است.
خوشمزه ترین مزه ها باقالا ,باقالاي ,ويتامين ,ميشود ,بيشتر ,باقالي ,باقالاي تازه ,حساب ميآيد ,ماهيچه مجلسي ,تهيه باقالي منبع
درباره این سایت