مکانیسم کولرهای آبی یا تبخیری به گونه ای است که بر اساس تبخیر آب کار می کنند. این عمل تبخیر (Vaporization) برای انجام نیازمند یک بستر است تا بتواند انرژی لازم و یا در حقیقت حرارت لازم را انتقال دهد. بستری که برای انتقال حرارت طراحی و در کولرهای آبی پیاده شده است اصطلاحاً واسط تبخیری نامیده می شود.

این واسط های تبخیری در گذشته از جنس چوب (نظیر چوب صنوبر و …) بوده اند. اما اخیراً واسط های جدیدی تحت عنوان پدهای سلولزی مورد استفاده قرار می گیرند که به عنوان جایگزینی مناسب و بهینه برای پوشال ها شناخته شده اند.

اخیراً پدهای سلولزی جایگزین پوشال های چوبی به کار رفته در ساخت کولرهای آبی شده اند. این پدها از صفحات کاغذی سلولزی (Cellulose Paper Sheets) ساخته شده اند. ضریب عملکرد و راندمان سیستم های خنک کننده ارتباط مستقیمی با دمای هوای محیط اطراف دارد. با افزایش دمای هوا، مقدار ضریب عملکرد نیز افزایش می یابد. این ارتباط با رطوبت موجود در هوای محیط به صورت عکس است. در حقیقت، در شرایطی که رطوبت نسبی هوای محیط از میزان معینی بالاتر باشد، سیستم کولر آبی نخواهد توانست راندمان عملکرد ایده آلی را ارائه دهد.استفاده از پدهای سلولزی در چنین سیستم هایی می تواند میزان راندمان سیستم و ضریب عملکرد آن را افزایش دهد. با توجه به اینکه رطوبت جذب شده در سیستم پدها، علیرغم بالا بودن رطوبت نسبی محیط بسیار بیشتر از پوشال های قدیمی است، ریت انتقال حرارت در این واسط های تبخیری به صورت قابل ملاحظه ای بالاتر است. حداقل میزان افزایش انتقال حرارت در حدود 30 درصد و افزایش تبرید در حدود 15 درصد با استفاده از پدهای سلولزی گزارش شده است.

ویژگی های پد سلولزی

•پدهای سلولزی درست مثل یک فیلتر در سیستم های سرمایشی عمل می کنند. گرد و غبار، ات و … موجود در هوا به ویژه در اماکن صنعتی توسط این پدها جذب و از محیط حذف می شود. بنابراین کاربران می توانند در هوایی تمیز و سالم تنفس نمایند. همچنین با توجه به اینکه از پوشش های رزینی ویژه ای در ساخت پدها استفاده می نمایند، امکان نفوذ و گرد آمدن باکتری های همچون پوشال ها وجود ندارد. بنابراین هیچ گونه مشکل حساسیتی و تنفسی برای کاربران به وجود نخواهد آمد.

• وزن سبک و جرم کم پدهای سلولزی می تواند یکی از فاکتورهای افزایش بازار این محصولات باشد.

•نصب، پاکسازی، رسوب زدایی و تعویض پدهای سلولزی بسیار آسان و کم هزینه است. هرچند معمولا عمر مفید این پدها تا 5 سال نیز می رسد و نیازی نیست مانند پوشال ها هرساله آن ها را تعویض کنید.

• خاصیت موئینگی پدهای سلولزی سبب توزیع یکنواخت آب در سطح آن ها و افزایش میزان انتقال حرارت و راندمان خنک سازی می گردد.

• ساختار پدهای سلولزی به گونه ای طراحی شده است که میزان پرتاب ذرات آب در آن به محیط حداقل است. افزایش رطوبت نسبی محیط به دلیل استفاده از کولرهای آبی بزرگترین مشکل و ایراد کولرهای آبی است که با استفاده از پدهای سلولزی اندکی بهبود می یابد.

• خاصیت خودشویی (Self-Cleaning) پدها نیز می تواند سبب سهولت در نگهداری، سهولت در تمیزکاری و کاهش هزینه های عملکرد سیستم گردد.

• میزانن ریزش آب در پدهای سلولزی بسیار پایین تر از پوشال ها است. چرا که در ساختار این پدها از شیارهایی استفاده شده است که می توانند آب را نگه دارند.

• ضخامت پدهای سلولزی در همه جای آن یکنواخت است. در پوشال ها به دلیل عدم یکنواختی ضخامت و وجود خلل و فرج نامتناسب، مواد، آلودگی ها و آب در آن مانده و سبب ایجاد بوی نامطبوعی می شوند. اما این مشکل در پدهای سلولزی کاملا رفع شده است.        

مزایای پدهای سلولزی جایگزین پوشال

• تراکم بالای پدهای سلولزی سبب افزایش میزان جذب آب، افزایش میزان خنک سازی و راندمان عملکرد کولر می گردد. به طوری که یک متر مکعب پد سلولزی قادر به جذب 60 لیتر آب نیز می باشد.

• راندمان یک کولر آبی با پدهای خنک کننده سلولزی بیش از 80 درصد گزارش شده است. این در حالی است که این پارامتر برای کولرهای آبی پوشالی بسیار کمتر از این مقدار می باشد.

• ساختار یکنواخت پدهای سلولزی سبب افزایش سطح تماس آب و هوای گرم شده و ریت انتقال حرارت، تمیزان بخیر آب و بازدهی خنک سازی را افزایش می دهد.

• با توجه به اینکه ساختار پدهای سلولزی یکپارچه و دارای شبکه ای منظم است، عدم تغییر شکل و افتادگی در گذر زمان آن ها تضمین شده است. از طرفی، اکثر این پدها دارای فریم ها و قاب های فلزی برای نگهداری هستند. جنس این قاب ها اغلب از گالوانیزه یا آلومینیوم انتخاب می شود تا در مقابل آب مقاوم بوده و دچار اکسیداسیون نشوند. در قسمت بالای قاب محل ریزش یا توزیع آب و در پایین آن نیز کف کش تعبیه شده است.

• مواد مورد استفاده در ساخت پدهای سلولزی در طبیعت به اسانی قابل تجزیه و جذب هستند. بنابراین سبب آلودگی محیط زیست نمی شوند. از طرفی هیچگونه ماده سمی یا آلاینده ای را نیز طی عملیات خنک سازی وارد محیط نمی کنند. از این رو به واسط های تبخیری دوستدار طبیعت (Eco Friendly) معروف شده اند.

 

شرکت سرماسان تولید کننده مدرنترین سیستم های گرمایش تابشی

سیستم های سرمایشی با طراحی متنوع  و زیبا  جهت ایجاد فضای گرم و دل نشین در تمامی فضاهای باز و نیمه باز نظیر رستورانها ، ویلاها ، آلاچیق ها ، باغ تالار ها و گلخانه ها و غیره، تولید و ارائه نموده که تنها نمونه موجود داخلی دارای نشان استاندارد اروپا و ملی ایران می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

☎️۰۲۱۲۲۲۲۹۱۷۶

???? www.sarmasaan.com

 


سرماسان رستوران سلولزی ,پدهای ,افزایش ,پوشال ,سیستم ,محیط ,پدهای سلولزی ,انتقال حرارت ,هوای محیط ,افزایش میزان ,رطوبت نسبی ,پدهای سلولزی جایگزین ,سلولزی جایگزی? منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دنیای از خوشمزه ها تاسیسات مکانیکی 00vahid سیویل اجرا | کانال مهندسین عمران صنایع تهویه پاسارگادTahviehpasargad خوشمزه ترین مزه ها اس ام اس های شاد و سر گرم کننده