۵ اشتباه والدین کودکان را چاق می کند.

 این رفتارهای نادرست می تواند حتی پیش از تولد کودکان و از دوران پیش از بارداری آغاز شود.

1 بی توجهی مادران به وزن خود

مادران باید همواره به وزن خود توجه داشته باشند و آن را کنترل کنند چرا که نبود توجه بانوان به وزن خود در قبل و بعد از بارداری با احتمال داشتن فرزندان چاق همراه است.

گاهی بانوان در دوران بارداری  بنا به توصیه های سنتی برخی اطرافیان و بر اساس این باور غلط که برای تامین نیازهای خود و جنین باید به اندازه دو نفر غذا  بخورند، به پرخوری روی می آورند و با اضافه وزن بیش از حد که گاهی تا سال ها با آن دست به گریبان خواهند بود، روبه رو می شوند.

این درحالی است که بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده چاقی و پرخوری و یا لاغری، کم اشتهایی و سوء تغذیه مادران در قبل از بارداری و یا حین بارداری سبب می شود که اختلالاتی در روند رشد جنین پیش آید.

 این عدم تعادل در دریافت مواد غذایی که بیشتر به صورت پرخوری در دوران بارداری در بین بانوان دیده می شود، می تواند منجر به تولد نوزادانی  شود که در آینده با چاقی و یا بیماری های ناشی از سوء تغذیه مواجه خواهند شد.


2 نبود تغذیه با شیر مادر

 عدم تغذیه با شیر مادر به ویژه در  6 ماهه اول زندگی  سبب می شود که کودکان به تدریج در معرض بروز چاقی قرار گیرند.

 تغذیه با شیر مادر  علاوه بر کمک به داشتن اندامی مناسب در سنین بالاتر، سبب می شود که کودکان از بسیاری از بیماری های عفونی در امان بمانند و سلامت و توان نسبی بالاتری نسبت به سایر کودکان داشته باشند.


3 تمایل به داشتن کودکان چاق یا تپل

 بسیاری از باورهای غلط همچون این که کودکان چاق و تپل، سالم تر هستند، همواره از گذشته در بین جامعه ایرانی رواج داشته ؛ این درحالی است که با پیشرفت های علم پزشکی مشخص شده که این یک باور غلط است و چاقی یا لاغری مفرط نه تنها نشانه سلامتی نیست بلکه می تواند عاملی برای بروز بسیاری از بیماری ها  باشد.

 متاسفانه بر اساس این باور غلط بسیاری از مادران  تلاش دارند که با پرکردن معده کودک با انواع مواد غذایی  آنها را چاق کنند؛ این درحالی است که این کار سبب ایجاد اشتهای کاذب، ولع خوردن و یا به اصطلاح انحراف ذائقه می شود و کودک را ناخواسته به طرف پرخوری  سوق می دهد.
5 اشتباه والدین کودکان را چاق می کند.




4 دادن جایزه های خوراکی

 یکی دیگر از عواملی که سبب بروز چاقی در کودکان  می شود، عادت دادن کودکان به خوردن هله هوله هایی  است که به شکل جایزه در موارد مختلف به آنها داده می شود.

 این گونه مهرورزی ها نه تنها کمکی به تامین کمبودهای غذایی کودکان نمی کند بلکه آنها را به سمت عادت کردن به رژیم های غذایی نامناسب سوق می دهد به گونه ای که حتی در بزرگسالی نیز نمی توانند این عادت نامناسب را ترک کنند.


 5عادت دادن کودکان به ریزه خواری

 عادت دادن کودکان به ریزه خواری به ویژه در دوران مدرسه به عنوان میان وعده های خوراکی که بیشتر با محصولات کارخانه ای تامین می شود، سبب عادت کردن کودکان به خوردن بی برنامه می شود.

 اگر برای پرکردن میان وعده های مدرسه و یا داخل منزل کودکان از مواد غذایی سنتی مانند لقمه های نان و پنیر و گردو و یا سبزی ها  و میوه ها  استفاده شود و تعداد این میان وعده ها مشخص و تعیین شده باشد، کودکان به یک برنامه غذایی مناسب عادت می کنند و این عادت را تا بزرگسالی نیز خواهند داشت.


 عوارض ناشی از چاقی

 این قبیل رفتارهای والدین و اطرافیان کودکان که بیشتر احساسی است و از روی دلسوزی، ناآگاهی و یا مهرورزی صورت می گیرد در درازمدت برای سلامتی کودکان مشکلاتی را ایجاد می کند.

 پرفشاری خون، اختلالات چربی و قندخون، وقفه تنفس در خواب، آسم، عدم تحمل تحرک و ورزش، التهابات کبدی، مشکلات مفصلی، دیابت، کم کاری غدد جنسی، بلوغ زودرس و ده ها عارضه دیگر می تواند بر اثر داشتن عادات بد غذایی در دراز مدت در کودکان نمایان شود.

 در کنار عادات بدغذایی، نبود تحرک بدنی کافی در دوران سرنوشت ساز کودکی زمینه ساز اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی است.

 نتایج تحقیقات نشان می دهد که هر چه ابتلا به اضافه وزن و چاقی در سنین پایین تر به ویژه تا پیش از پایان سه سالگی رخ دهد، شدت چاقی ها در دوران بزرگسالی، میانسالی و حتی سالمندی بیشتر است.

منبع


رژیم غذایی کودکان ,چاقی ,غذایی ,دوران ,عادت ,بارداری ,دادن کودکان ,اشتباه والدین ,میان وعده ,والدین کودکان ,عادت کردن ,اشتباه والدین کودکان منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

مسجد معماری داخلی و دکوراسیون منزل دختر زیبای خدا jaydenbgt4457 netz ریاضیات دوره اول متوسطه فروشگاه اینترنتی زناشویی مدیناس هر چی که بخوای دنیای قهوه مجله خبری 24 خبر فروشگاه مگس