نیترات نقره یکی از نمک های فلز نقره میباشد که با فرمول شیمیایی AgNO3 کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارد . این ماده همچنین با نام هایی مثل سنگ جهنم ،نیترات ئارژان و ماه سوزان نیز شناخته میشود ساختار مولکولی این ماده به صورت سه وجهی مسطح است از خواص و ویژگی های فیزیک یاین ماده میتواند به شکل ظاهری ان اشاره کرد این ماده هم به صورت جامد و عم محلول در بازار عرضع میشود نیترات نقره جامد ترکیبی است به صورت کریستال های سفید رنگ که البته اگر در معرض نور خورشید قرار گیرد به خاکستری یا مشکی میگراید. محلول نیترات نقره نیز بی رنگ است .جرم مولی این ماده169.87گرم بر مول ،دانسیته 4.35گرم بر سانتی متر مکعب ،نقطه ذوب 212 درجه سلسیوس و نقطه جوش 440 درجه سانتی گراد است.این ماده سمی است بنابراین قبل از کارکردن با این ماده لازم است که MSDS ان مطالعه شود و  هنگام کار کردن با این ماده باید نکات ایمنی رعایت شود و استفاده از ماسک و عینک و دستکش ایمنی ضروری است

روش تولید نیترات نقره

نیترات نقره از واکنش بین فلز نقره با نیتریک اسید طبق واکنش زیر حاصل میشود:

3Ag + 4 HNO3 (cold and diluted) → 3 AgNO3 + 2 H2O + NO

کاربردها

این ماده دارای کاربردهای متنوعی در صنایعی مانند : ابکاری ازمایشاه ها صنایع نظامی عکاسی و . میباشد از نیترات نقره در تولید ترکیبات نقره ،برای نقره اندود کردن اینه های نقره ای و تولید رنگ و جوهر استفاده میشود. همچنین این ماده در صنعت عکاسی و عکس برداری پزشکی نیز کاربرد دارد . از این ماده در آبکاری الکتریکی به خصوص برای لایه نشانی نقره بر روی نیکل کاربرد دارداین ابکاری در تولید و زیورالات و ساعت عای مچی کاربرد دارد .همچنین برای ایجاد رنگ های مختف برروی سفال و سرامیک از نیترات نقره میتوان استفاده کرد.

ایمنی و خطرات

نیترات نقره سمی است نیترات نقره از طریق پوست میتواند جذب شود و باعث پیگمان های ابی یا مشکی رنگ روی پوست میشودتماس این ماده با چشم اسنان باعث اسیب جدی به چشم و قرنیه میشود و تماس پوستی با نیترات نقره منجر به ایجاد عوارضی مثل سوزش و التهاب شده.این ماده سمی است و خوردن ان باعث بروز مسمومیت اختلال در سیستم گوارش ،تهوع،استفراغو اسهال میشود.قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این ماده میتوند منجر به اسیب جدی به کلیه کبد قلب شش و سیستم عصبی و مغز شود.بنابراین هنگام کار کردن با این ماده رعایت نکات ایمنی از اهیمت بالایی برخوردار است.

 

 


دانستنی های شیمی نقره ,ماده ,نیترات ,میشود ,تولید ,ایمنی ,نیترات نقره ,کاربرد دارد ,کاربردهای متنوعی ,نکات ایمنی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

نمای 360 درجه ایران مشاوره درسی پارسنیک دانلود بروزترین موزیک های ایران auto trades وبسایت شخصی دکتر حمید نهاردانی