روند تصفیه شرکت و اعلام آن به مرجع ثبت شرکت

1- شرکت به محض انحلال در حال تصفیه محسوب می شود و باید در ادامه نام شرکت در همه جا عبارت “در حال تصفیه” ذکر شود. ( ماده 206 ل. ا. ق. ت )

 

2- نام مدیر یا مدیران تصفیه در کلیه اوراق و آگهی های مربوط به شرکت قید گردد. ( ماده 206 ل. ا. ق. ت )

3- تا خاتمه تصفیه، شخصیت حقوقی جهت انجام امور مربوط به تصفیه باقی می ماند و مدیران تصفیه به نام شرکت معاملات را منعقد می نمایند. ( ماده 208 ل. ا. ق. ت )

4- انحلال شرکت مادام که به ثبت نرسیده و اعلان نشده باشد نسبت به اشخاص ثالث بلااثر است، به عبارت دیگر اشخاص ثالث می توانند در صورتی که از این امر متضرر گردند، آن را نادیده بپیرند و در نتیجه شرکت نیز نمی تواند به انحلالی که هنوز ثبت نشده است، در برابر اشخاص ثالث استناد کند. ( ماده 210 ل. ا. ق. ت )

5- از تاریخ تعیین مدیر یا مدیران تصفیه اختیارات مدیران شرکت خاتمه یافته و تصفیه شرکت شروع می شود، و از این پس مدیران تصفیه نماینده شرکت در حال تصفیه بوده، نه مدیران سابق شرکت. ( ماده 211 ل. ا. ق. ت )

6- تصمیم راجع به انحلال و اسامی مدیران تصفیه و نشانی آن ها باید ظرف پنج روز از طرف مدیران تصفیه به مرجع ثبت شرکت ها اعلام شود تا پس از ثبت در رومه رسمی و رومه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد، آگهی شود. ( ماده 209 ل. ا. ق. ت )

7- در مدت تصفیه رومه کثیرالانتشاری که توسط آخرین مجمع عمومی عادی قبل از انحلال تعیین شده است، رومه کثیرالانتشار شرکت محسوب می گردد و آگهی ها در آن چاپ می گردد. ( ماده 209 ل. ا. ق. ت )

8- در مدت تصفیه، سهام شرکت توسط سهام داران قابل نقل و انتقال است، چرا که هیچ منع قانونی در این زمینه وجود ندارد. بنابراین امکان انتقال سهام به قوت خود باقی می ماند.

 

روند تقسیم دارایی شرکت بین سهامداران قبل از اتمام تصفیه

ممکن است که تمام یا قسمتی از دارایی نقدی شرکت بین صاحبان سهام به نسبت سهام تقسیم شود، به شرط آنکه : ( ماده 223 ل. ا. ق. ت )

1- آن قسمت دارایی در مدت تصفیه مورد احتیاج نباشد. ( ماده 223 ل. ا. ق. ت )

2- حقوق بستانکاران ملحوظ و معادل دیونی که هنوز موعد تادیه آن نرسیده است موضوع شده باشد. ( ماده 223 ل. ا. ق. ت ) بنابراین توجه داشته باشید که طلبکاران شرکت نسبت به سهام داران، دارای حق تقدم هستند. یعنی اموال شرکت ابتدا باید به مصرف تادیه دیون اختصاص می یابد و اگر چیزی باقی بماند به سهام داران پرداخت خواهد شد.

3- شروع به تصفیه و دعوت از سهامداران قبلاَ سه مرتبه و هر مرتبه به فاصله یک ماه در رومه رسمی و رومه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می گردد، آگهی شده و لااقل شش ماه از تاریخ انتشار اولین آگهی گذشته باشد، وگرنه مدیران تصفیه مسئول خسارت بستانکارانی هستند که طلب خود را دریافت نکرده اند. ( ماده 225 و 226 ل. ا. ق. ت )

4- توجه داشته باشید که در این مرحله دارایی غیرنقدی شرکت تقسیم نمی گردد.

 

روند تقسیم دارایی شرکت بین سهامداران بعد از اتمام تصفیه

1- دارایی شرکت بدواَ به مصرف بازپرداخت مبلغ اسمی سهام به سهامداران خواهد رسید. ( ماده 224 ل.ا. ق. ت )

2- اگر دارایی شرکت از مبلغ اسمی سهام سهامداران بیشتر باشد، مازاد به ترتیب مقرر در اساسنامه شرکت و در صورتی که اساسنامه ساکت باشد، به نسبت سهام بین سهامداران تقسیم خواهد شد. ( ماده 224 ل ا. ق. ت )

3- دارایی شرکت به شرطی بین سهامداران تقسیم می گردد که : شروع به تصفیه و دعوت بستانکاران قبلاَ سه مرتبه و هر مرتبه به فاصله یک ماه در رومه رسمی و رومه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می گردد، آگهی شده و لااقل شش ماه از تاریخ انتشار اولین آگهی گذشته باشد، وگرنه مدیران تصفیه مسئول خسارت بستانکارانی هستند که طلب خود را دریافت نکرده اند. ( ماده 225 و 226 ل.ا. ق.ت )


ثبت شرکت و برند شرکت ,تصفیه ,ماده ,آگهی ,سهام ,مدیران ,مدیران تصفیه ,دارایی شرکت ,رومه کثیرالانتشاری ,تصفیه شرکت ,رومه رسمی ,مدیران تصفیه مسئول ,تصفیه مس منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آرین وب ایرانیان " ترفند های بازی,ترفند های انفجار webgozide فیلم استارت شب های سرگشتگی تور کانادا کارویس کانون تبلیغات آوا