قهر آشتی

تکثیر:

روش اصلی تکثیر این گیاه از طریق کاشت بذر است اما تکثیر از طریق قلمه گیری در فصل تابستان نیز محتمل است.

خواص و کاربرد:

جوشانده ریشه این گیاه در رفع ناراحتی های وجود سنگ در بدن اثر مفید دارد. برگها و ساقه های له شده آن برای محل گزیدگی عقرب به کار میرود. در برخی منابع برای ریشه آن اثر تقویت نیروی جنسی قایل هستند. جوشانده سرشاخه های برگ دار گیاه برای تسکین آسم مصرف می شود.

در گزارش بررسی های دیگری آمده است که دم کرده برگهای گیاه حساس، تلخ و تونیک است. دم کرده غلیظ آن ممکن است مسمومیت ایجاد کرده و موجب ریزش موها گردد. در شبه جزیره مالایا و اندونزی مرسوم است همان طور که این گیاه با کمترین تماسی به اصطلاح می خوابد، برای استفاده از این خاصیت سرشاخه های برگدار جوان آن را زیر تشک کودکان نا آرام می گذارند و به علاوه بچه را در جوشانده برگهای آن حمام کرده روی تشک آن می خوابانند، خواب آرم و راحتی برای بچه می آورد.

برگهای له شده آن به صورت ضماد بر روی ورم ها می گذارند. در فیلیپین برگهای له شده آن با روغنی نظیر روغن کنجد یا زیتون مخلوط کرده و به صورت ضماد در محل فتق می گذارند که برای معالجه فتق مفید است. از ریشه گیاه به عنوان مدر و برای معالجه اسهال خونی و در موارد عادت ماهیانه دردناک می خورند.

ترکیبات شیمیایی:

از نظر ترکیبات شیمیایی در عصاره برگهای آن ماده ای شبیه به آدرنالین یافت می شود، به علاوه در گیاه آلکالوئید میموزین مشخص شده است.

خاک:

برای نگهداری،از خاکی غنی از مواد آلی استفاده کنید.یکی از مهمترین مسایل در مورد بستر گل قهر،

توجه به زهکش و در واقع تهویه مناسب خاک است .

-  بستراین گیاه میتواند شامل دو قسمت پیت یک قسمت پرلیت(یا ماسه)و دو قسمت لوم باشد .

این گیاه توانایی جذب مستقیم نیتروژن از هوای اطراف است که از این طریق،گیاه امکان

زندگی در خاکهای فقیر(به لحاظ نیتروژن)را نیز خواهد داشت .

آفات  :

گل قهر میتواند توسط انواع آفات،من جمله:مایتهای عنکبوتی قرمز،شپشک آرد الود و تریپس مورد تهاجم قرار بگیرد .

توجه داشته باشید که برای کنترل آفات این گیاه نباید از صابونهای ضد ه استفاده کرد چرا که استفاده از این نوع

محصولات باعث سیاه شدن و خرابی برگها میشود

نکته : 

نکته جالب در مورد این گیاه توانایی جذب مستقیم نیتروژن از هوای اطراف است که از این طریق،گیاه امکان 

زندگی در خاکهای فقیر(به لحاظ نیتروژن)را نیز خواهد داشت

مکانیسم حرکت در گیاه  Mimosa Pudica

 مبحث حرکت در گیاهان از زمان یونان باستان تا به امروز برای انسانها دارای جذابیت بوده و نوشته هایی با بیش از دو هزارسال قدمت در دست است که در آنها حرکت یک گیاه(احتمالا گونه ای از جنس میموزا)در اثر لمس شرح داده شده .

بطور کلی حرکاتی که در جنس میموزا شاهد آن هستیم به دو دسته حرکات  Nyctinastic  وSeismonastic  تقسیم میشوند :

-  دسته اول حرکاتی هستند که در پاسخ به تغییرات نور محیط صورت میگیرند. بدین ترتیب که که در ساعات پایانی روز برگها روی هم تا شده و ساقه ها حالت افتاده پیدا کرده و این حالت تا طلوع آفتاب روز بعد باقی میماند(البته بشرط عدم وجود تحریک توسط منابع نور مصنوعی )

- دسته دوم حرکاتی هستند که در پاسخ به دیگر تحریکات محیطی از قبیل لمس کردن،تکان و لرزش،گرم کردن خفیف برگها،کمبود آب و تحریکات الکتریکی و شیمیایی انجام میشوند.شکل ظاهری این حرکات نیز مشابه حالت قبل است .

گر چه برای سالهای متمادی به پدیده حرکت در گیاه میموزا بعنوان پدیده ای جالب توجه نگریسته میشد اما تا حدود قرن نوزدهم تحقیق ومطالعه جدی ای در این مورد صورت نگرفته بود (*) در این زمان کشف شد که این نوع حرکات حاصل افت فشار سریع در سلولهاییست که بطور اختصاصی برای این منظور تغییر شکل پیدا کرده و بهبود یافته اند.بدین ترتیب یافته های جدید بر فرضیه قدیمیتر که اعتقاد به وجود سیستم اعصاب و بافتهای ماهیچه ای مشابه جانوران در این گیاه داشت ،خط بطلان کشید.البته مکانیسم دقیق این یدیده که سلولهای بهبود یافته موجود در بالشتکهای ساقه گیاه (Pulvini) چگونه فشار درون بافتی را کاهش داده و باعث این حرکات میشوند هنوز کشف نشده اما یافته های محققان نشان میدهد که:پس ازاعمال تحریک،تغییراتی در تراوایی غشای سلولی موجود در بالشتکها صورت میگیرد که باعث حرکت و تبادل سریع یونهای کلسیم شده و انعطاف پذیری دیواره سلولهای این بخش را افزایش میدهد.در واقع اینطور بنظر میاید که همزمانی این پدیده با افت فشاردرون سلولیست که سبب ایجاد حرکت در برگها و ساقه های گیاه میشود.همچنین یافته ها نشان میدهند که   فرمان بسته و جمع شدن برگها ،قابلیت انتقال از قسمت تحریک شده به بقیه قسمتهای گیاه را نیز دارا میباشد وبه محض تحریک،تغییرات پتانسیل الکتریکی از محل تحریک به دیگر قسمتهای گیاه گسترش میابد.بعلاوه مواد انتقال دهنده شیمیایی ای که تا بحال ناشناخته باقیمانده اند هم در حال حرکت و انتشار از محل تحریک تا قسمتهای دورتر گیاه ردیابی شده اند.کوتاه سخن آنکه هنوز کسی نتوانسته اطلاعات جسته و گریخته موجود را جمع بندی کرده ونظریه قابل قبول و جامعی برای توضیح و شرح حرکت برگهای گل قهر ارائه دهد اما تعدادی از محققان از گوشه و کنار جهان همچنان در حال تحقیق و بررسی در مورد این معما هستند.در حال حاضر ما تنها قادر به گمانه زنی در مورد چرایی این نوع حرکات در میموزا و معدودی دیگر از گیاهان هستیم.بعنوان مثال مشاهده شده که برگهای جمع شده و فرو افتاده این گیاهان در نزد گیاهخواران از جذابیتی برخوردار نیستند و این جانوران بیشتر به تغذیه از گیاهان با ظاهر عادی رغبت نشان میدهند.همچنین برگهای جمع شده و فرو افتاده تبادل گرما و آب کمتری با محیط اطراف انجام میدهند و این مساله در شرایطی که گیاه در معرض شرایط سخت محیطی قرار میگیرد شانس بقای گیاه را افزایش میدهد


درخت گیاه ,کرده ,برگهای ,مورد ,صورت ,برگها ,بدین ترتیب ,حرکاتی هستند ,پیدا کرده ,بهبود یافته ,قسمتهای گیاه منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ دینی_عربی متوسطه اول مراوه تپه یادگیری زبان انگلیسی با مانامو اجناس فوق العاده مدرسه امن و لذت بخش آپشن خودرو | دنیای آپشن مجله خبری سرگرمی فانوس آریافایل44 مرکز سلامت روان محلی طراوت همدان