چکیده: در این مقاله به این میپردازیم که مجازی سازی چیست، انواع مجازی سازی کدامند و مزایای مجازی سازی چه هستند؟

مجازی سازی چیست؟

مجازی سازی به ساخت نسخه مجازی (مفهوم مجازی در مقابل واقعی منظور است) چیزی مانند سیستم عامل، بستر سخت افزاری رایانه ها، تجهیزات حافظه و منابع شبکه را در بر می گیرد.

مجازی سازی از سال  1960 با تقسیم منطقی منابع سیستم بین برنامه های گوناگون به وسیله رایانه های mainframe شروع شد. شاید هر کدام از ما اولین بار که هارد دیسک خود را پارتیشن بندی کردیم، با مجازی سازی آشنا شده ایم. چرا که پارتیشن بندی درواقع تقسیم بندی مجازی یک هارد دیسک به دو قسمت است، انگار که دو عدد هارد داریم. 

مجازی سازی انواع گوناگونی دارد و برای درک بهتر مجازی سازی معمولا از تعریف و مفاهیم مجازی سازی سخت افزار استفاده میکنند. 

انواع مجازی سازی

مجازی سازی سخت افزار (Hardware Virtualizion)

در این نوع مجازی سازی ایده اصلی این بوده است که اگر بتوان روی یک کامپیوتر یا سرور، بیش از یک سیستم عامل نصب کرد که مستقل از هم عمل کنند، از منابع سخت افزاری بهتر استفاده کرده ایم و در هزینه ها صرفه جویی انجام داده ایم. به هر کدام از این سیستم عامل های مجزا از هم یک ماشین مجازی گفته می شود.

در مجازی سازی سخت افزار، کامپیوتر فیزیکی ای که روی آن مجازی سازی اتفاق می افتد، میزبان یا host machine نام دارد. ماشین های مجازی که روی host اجرا می شوند، guest machine نام دارند.

سیستم عامل، نرم افزار یا firmware ای که ماشین های مجازی را روی host می سازد hypervisor یا Virtual Machine Manager نام دارد.

مجازی سازی سرور یا مجازی سازی پلتفرم نام های دیگر برای مجازی سازی سخت افزار هستند. به عبارتی دیگر در این نوع مجازی سازی، ماشین های مجازی ساخته می شود که مانند کامپیوترهای واقعی عمل می کنند و درون آن ها سیستم عامل نصب می شود. نرم افزارهای نصب شده در ماشین های مجازی از منابع سخت افزاری مستقل و جدا هستند. برای نمونه، یک کامپیوتر فیزیکی که روی آن سیستم عامل ویندوز نصب شده است ممکن است بر روی خود یک ماشین مجازی با سیستم عامل Ubuntu Linux را اجرا کند.

البته مجازی سازی سخت افزار مزیت های دیگری نیز دارد مانند امکانات زیر که در اینجا درباره آن ها گفتگو نخواهیم کرد:

-Snapshot

-Failover

-Migration

 

مجازی سازی دسکتاپ (Desktop Virtualiztion)

مجازی سازی دسکتاپ یعنی جدا کردن دسکتاپ فیزیکی از دسکتاپ منطقی (Logical). به عبارتی دیگر مجازی سازی دسکتاپ یعنی این که سیستم عامل دسکتاپی که کاربر از آن استفاده می کند از محل فیزیکی آن جدا باشد. ارتباط بین کاربر و دسکتاپ مجازی اش به کمک ارتباطات شبکه LAN، Wireless LAN، WAN خواهد بود.

نوع دیگری از مجازی سازی دسکتاپ Session Virtualiztion است که در آن چندین کاربر به صورت همزمان از طریق شبکه به یک سیستم عامل با منابع قوی تر متصل می شوند. 

هر کاربر در این حالت پوشه اختصاصی خود را روی دسکتاپ مجازی دارد که می تواند فایل هایش را در آن ذخیره کند. 

کاربران برای اتصال به دسکتاپ های مجازی خود معمولا از زیروکلاینت استفاده میکنند. قیمت زیرو کلاینت نسبت به رایانه های معمولی ارزان تر است و راهکارهای مجازی سازی دسکتاپ معمولا از نظر هزینه به صرفه هستند. زیروکلاینت در بازار ایران کار آسانی است و پیکربندی ساده ای دارد. 

  زیروکلاینت

نمایندگی زیروکلاینت

مجازی سازی برنامه (Application Virtualization)

مجازی سازی برنامه به این شکل است که کاربران برنامه هایی را روی کامپیوتر خود استفاده می کنند که در واقع روی کامپیوتر آن نصب است. محصول XenApp شرکت سیتریکس در این رابطه بهترین راهکار به حساب می آید. بسیاری از شرکت ها برای تحت وب کردن برنامه های خود یا دسترسی راه دور به برنامه ها از سیتریکس استفاده می کنند. برای لایسنس سیتریکس نیز شرکت رای پارس آماده ارایه خدمات به مشتریان گرامی می باشد. 

 

انواع دیگر مجازی سازی

مجازی سازی Memory

تجمیع منابع RAM از سیستم های شبکه شده در یک Pool حافظه RAM

مجازی سازی حافظه

جداسازی حافظه مورد استفاده از حافظه فیزیکی روی دستگاه

مجازی سازی شبکه

ساخت یک شبکه فضای آدرس دهی مجازی درون Subnetهای شبکه

 

شرکت های فعال در حوزه مجازی سازی

شرکت های بسیاری در حوزه مجازی سازی فعال هستند ولی سه شرکت اصلی در این حوزه عبارتند از:

-  مایکروسافت (Microsoft)

-وی ام ایر (VMWare)

- سیتریکس (Citrix)

  سیتریکس

نرم افزار سیتریکس

برنامه سیتریکس 

دانلود سیتریکس

مزایای مجازی سازی 

1- کاهش هزینه‌ها 

2- کاهش مصرف برق و انرژی

3- مدیریت و کنترل بهتر منابع شبکه

4- افزایش سرعت و کیفیت سرویس‌های IT

5-  بهبود راندمان 

6-  راحت تر شدن پشتیبان گیری از اطلاعات

۷-  نگهداری و تمرکز اطلاعات در یک نقطه یا نقاط کمتر

۸-  استفاده بهینه از سخت افزار موجود

۹- کاهش نیاز به تهیه سخت افزار

10- تامین بهتر امنیت اطلاعات

11-  مدیریت آسان تر امنیت اطلاعات

12- امکان اعمال تغییرات، بسیار سریعتر و با انرژی کمتر

13- کاهش فضای فیزیکی مصرفی برای سیستم های آی تی

14- کار و پایداری بی وقفه حتی در صورت خرابی سخت افزار و یا ارتقا سخت افزار

15- افزایش پایداری شبکه 

16- آلودگی صوتی و حرارتی کم‌تر


وبلاگ شرکت رای پارس مجازی ,سازی ,سیستم ,افزار ,دسکتاپ ,شبکه ,مجازی سازی ,سیستم عامل ,سازی دسکتاپ ,دسکتاپ یعنی ,عبارتی دیگر منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آموزش و منبع وردپرس ای انشا روزایے ڪـہ בیگـہ بر نمے گرבטּ قالب سازی فن آور پلاستیک آرمان موویز | مرجع دانلود فیلم و انیمیشن با دوبله فارسی اجناس فوق العاده تخفیف آموزشگاه چاپ مقاله